f Secubit Garam: SMECC LAPIS KEJU .. again...

N3 Terkini

Monday, February 18, 2013

SMECC LAPIS KEJU .. again...

ASSALAMUALAIKUM..

Kita short2 talk arini ya.. No modal nak long2 talk.. Tuan rumah kecapekan.. ^___^


SMECC LAPIS KEJU
< kali ni K.Nor buat 2 layer bg cheese dan picitan blueberry filling tu>

Tq Dayang, Tq Rahel .. & Tq Bella (u know who u r :)
Kek versi tak leh bedah siasat sbb hak milik org lain ^___^
kalau nak tengok kaedah layer dan picitan blueberry filling tu, boleh klik link kat bawah ni, lebih kurang jer cara yg K.Nor buat utk yg ni..

Utk dapatkan resipi sila ke SINI...


15 comments:

  1. wahh.. menawan kalbu betul rupa kek tu.. mesti sedap kan?!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. simbah air sebaldi ke gee kat sini pulak.. hehe

      Delete
  3. Assalammualaikum kak

    pengsan la saya tgk,ade coklat pulak hihi

    kecapekan gi mane kakak ku syg

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam pia comel..

      sorang lg pengsan.. tak larat nak angkut air dah... tampar manja pp dah la ya. hehe

      akak bz dr smlm lg.. dgn kepala yg berdenyut dua tiga hari ni.. arini pun keluar masuk lg.. kepala still berdenyut gak.. nak g landing jap.. zasssssssss hehe

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya simple jer tu.. tak la kreatif mana pun.. org lain buat lagi cantik dan lg kreatif :)

      Delete
  5. Sj la tu. Buat org terliur ja tau. Along ptt bangga tau,mak dia rajin. Heee

    ReplyDelete
  6. salam kak nor..sy hari buka blog kak nor ..sy selalu try resepi senang2 hahaa kalu yg payah mcm ni...huh takkot nak wat..takot x jadik hehee...tp tabik la kak nor...creative sungguh...mmg patut ramai pengunjung...x mcm sy hehe xde org dtg huhuu..so knor jdi le kwn blog sy ye hehe ok adiosss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam juju..
      kalau baru belajar masak, mmg perlu cuba yg mudah2 dulu supaya tak rasa give up bila try yg rumit dan tak menjadi.. tp kalau tak menjadi sekali pun, jgn cpt give up.. nak pandai dan menjadi apa yg kita buat bukannya boleh dlm sekelip mata atau dlm percubaan pertama.. saya sendiri sampai sekali masih ada yg tak menjadi.. sbb yg menjadikan sesuatu adalah dgn izin Dia, kan.. teruskan memasak/baking dan belajar dr kesilapan.. sebelum baking/masak apa2 terutamanya baking, kena study dulu resipi betul2 supaya tak kelam kabut masa dlm proses membuatnya tu.. semoga kegagalan tak mematahkan semangat utk buat lagi dan lagi dan berjaya dgn hasil yg memberangsangkan.. :)

      mekasih sudi singgah dan tinggal jejak kat sini ya.. :)

      Delete
  7. mengancam habesss! aduh ni yg buat tak saba nk cuba ni....harap2 jd la...huhu
    k.nor mohon izin copy resepi ye...
    jom2! singgah blog sy yg tak seberapa tu..hehe

    ReplyDelete