f Secubit Garam: LELA & AINI'S WEDDING

N3 Terkini

Thursday, September 27, 2012

LELA & AINI'S WEDDING

ASSALAMUALAIKUM...

Akhirnya dapat gak menyiapkan editing gambar2 majlis perkahwinan 2 org anak sdara K.Nor yg berlangsung pada 15 September baru2 ni. Dah nak masuk 2 minggu baru la si emak sdara ni dpt edit dn mengarang entri.. fuhhhh... teruk betul kan tahap ke'M'an K.Nor hehe.. Nak memilih gambar yg banyak tu satu hal, nak edit pastu nak jdikan collage satu hal. Takkan nak masukkan semua gambar2 tu gitu jer, nanti 'berat' blog ni.. payah nak loading. Nak tak nak kena la dibuat bentuk collage.. Nak pilih layout collage yg menepati jenis dan bilangan gambar pun fenin tau.. hehe

AINI (left) & LELA (right)
 Ok lah.. kita berbalik pd main point. Majlis perkahwinan 2 org puteri sister K.Nor yg tinggal di Puchong ni telah berlangsung dgn sederhana tp cukup meriah. Mana tak meriah kan, ada 2 pasangan pengantin. Tetamu jemputan mmg ramai sekali yg hadir dan hari tu cuaca pun cukup baik.. alhamdulillah.... TAPI .. erm... ada tapinya tu.. ada satu yg membuatkan K.Nor cukup terkilan, tak ada satu pun gambar pengantin2 bersama K.Nor sekeluarga terutamanya di pelamin yg sangat cantik tu.. huhu.. Memang tak berkesempatan langsung nak berposing dek sibuk melayan tetamu.. hehe.. org bz la katakan.. Tambah lg mmg ramai yg amik kesempatan bergambar dgn pengantin, terutamanya dr keluarga pengantin2 perempuan, belah pengantin2 lelaki dan teman2 pengantin serta kaum kerabat.. Bila majlis dah berakhr baru sedar yg tak snap sekeping pun gambar dgn pengantin di pelamin. Masa tu pulak pengantin dah gi shooting outdoor dan balik pun dah hampir senja. K.Nor pulak masa tu duk ralit melayan tetamu yg paling akhir, yg datang dari Kajang nun.. hehe

Nak buat camna kan, melepas peluang berposing atas pelamin ala citer dongeng (fairy tales) yg ditempah khas oleh si pengantin .. berkisahkan cinderella gitu.. pelamin berbentuk kereta labu, begitu juga dgn kek utk acara memotong kek, juga berbentuk kereta labu (pumpkin carriage) mmg cantik sungguh! Pelamin dan majlis bertemakan warna pink & purple, warna kegemaran ke dua2 pengantin Lela & Aini. Kedua pengantin pun berseri2 dgn pakaian & veil yg dijahit khas labucinya oleh sister K.Nor.. 

Pada keesokkan harinya, majlis bertandang aka mengantar menantu bg pasangan Lela dan Arif di Keramat. Masa tu la K.Nor amik kesempatan utk bergambar bersama ke dua pengantin.. tak perlah.. at least ada gak gambar kenangan bersama pengantin Lela & Arif. Bagi pengantin Aini dan Esam, majlis bertandang akan diadakan di Kedah, pada bulan Nov nanti, insyaallah.. Jom la kita layan sedikit gambar2 sekitar Majlis Akad Nikah di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (Masjid Besi), Putrajaya, kenduri di rumah sister K.Nor di Puchong dan juga di majlis bertandang di Keramat.

(sedih gak sebenarnya bila kedua anak sdara ni dah jd isteri org, sayu jer hati masa akad nikah tu.. dah jadi milik org dah anak2 yg sangat k.nor sayang ni, sayang pd dia org ni mcm sayang anak sendiri.. menitis jugak air mata bila selesai akad nikah.. ermmm... semoga la dan adik menjadi isteri solehah dan bahagia di samping suami masing2 hingga ke hujung nyawa dan dikurniakan zuriat2 yg soleh dan solehah.. amin.. )




Guest Story Book





Last sekali K.Nor nak tayang beberapa keping gambar ekslusif yg diambil pada majlis tersebut (walau dah ditayang di fb, tp yg tu yg diambil dgn hp, manakala yg ni belum ditayang lg sbb diambil dr kamera gedabak cik abe hehe). Tapi sebelum tu, K.Nor nak ucapkan jutaan terima kasih pada beberapa org ni yg telah sudi datang memeriahkan majlis perkahwinan ke empat mepelai semata2 utk berjumpa dan berlaga pipi dgn K.Nor hehee... Mekasih banyak2 juga atas ole2 yg diberikan pd K.Nor tu, maaf sgt2 sbb tak dapat membalas balik pemberian tu. Memang tak sempat sungguh nak sediakan something buat yg datang ke majlis sebelum ke KL tempohari..Semoga Allah membalas budi baik anda semua dan semoga diberikan kesempatan utk kita berjumpa lagi di lain waktu.. Dan maaf sgt kalau terkurang layanan dr K.Nor pada hari tu ya.. oppss... lupa.. mekasih juga pada suami masing2 serta anak2 yg turut mengiringi ke majlis .. tq.. tq.. :)

Tetamu pertama datang,K.INA KL (dtg bersama anak2)
Sapa tak kenal K.Ina yg skrg ni masuk 4 angka jer tu.. :)

Bg yg tak kenal lg, ni la dia KAK CM (CIK MANGGIS) , bersama suami yg sporting :)

NINA MIRZA @ NINA AZERIN bersama suami dan anak2
Terkejut bila Nina panggil akak yg betul2 depan dia.. hehe

Takkan tak kenal dgn yg di sebelah kiri kanan K.Nor tu..
Sapa lagi kalau bukan CT Delima yg semakin ngetop skrg ni .. :)
Juga Ilah yg dah jd tokey kuali dan pan vantage hehee

Yg berbaju merah duk makan tu suami Ilah dan Che Mat berkemeja kotak2 tu suami CT :)

'Nor bersama Noor'.. hehe
ingat lagi Noorsha yg turut muncul dlm Aroma bersama K.Nor?
ni la dia, Noorsha dan juga puterinya Dhira
(aritu Dhira tak mo kat mama dia, asyik nak kat kak Aisyah jer hehe)

Tetamu paling lewat, semua dah kemas2 sib baik sempat tahan lauk pauk sebelum diangkut masuk rumah  hehe
Masz Kajang bersama Iqa yg comel dan anak sdara Masz..
Teman lama dr zaman forum MyR.. ermm rindunya saat2 dulu kan Masz :)

TERIMA KASIH sekali lagi atas kesudian teman2 datang dr jauh dan dekat utk sama2 meriahkan majlis dan yg penting utk gader2 dgn K.Nor aritu.. Semoga diizinkan dan dipermudahkan utk kita semua berjumpa lagi di lain waktu ya.. :)

25 comments:

  1. kalau ada dua pengantin mmg meriah lah majlis tu walaupun majlis tu sederhana

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum kak

    :'(((,wish i was there tapi xde rezeki.sorry sgt kak,jgn serik jmpt pia lagi kalau ade majlis

    semoga perkahwinan mereka diberkati,bahagia hingga ke jannah,Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam pia.. tu la sedih gak bila pia kata tk leh g hari tu. Tkper la.. smoga ada rezeki utk kita jumpa lg di lain waktu ya..

      Aminn.. mekasih pia.. :)

      Delete
  3. tahniah buat kedua2 pasangan pengantin...
    moga berbahagia selamanya..

    suka la mas tengok gambar2 tu...
    cantikk....

    ReplyDelete
  4. meriahnya majlis... tahniah buat k.nor dpt anak sedara menantu dua serentak.. hehe...

    tarikh yg sama tu sepupu suami kenduri juga di raub pahang... jd memang tak dptlah nak penuhi jemputan kak nor... maaf sbb tak sempat nak respon kat fb sbb sy dah lama tak buka fb... buka buka tgk2 majlis pun dah lepas..

    ReplyDelete
  5. salam nor cyggg.. ilah tak de gmbr en hb tgah makan tuu..molek juga nor kongsi disini.. t.kasih atas layanan mesra mu.. akan ilah kenangi ...semoga kita bertemu lagi ya... kalu dpt jumpa kesemua kwn2 kita tu tentu gamat kan nor..apa kan daya...masa tak mengizinkan..lain kali kita jumpa2 lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amik lah ilah, letak kat entri ilah aritu.. :b

      Tu la.. kalau dpt kumpul serentak lg best kan.. mekasih kembali buat ilah dtg jauh2 dh la sesat lg tu. Hehe

      Insyaallah.. moga ada jodoh lg utk kita semua berjumpa lg :)

      Delete
  6. wah kak nor jumpa kengkawan gitu...hehehe....

    ReplyDelete
  7. seronoknya.. mohon ampun & maaf ya Kak Nor tak dapat hadir kerana kita ada family gathering pada hari yg sama..

    Alhamdulillah, majlis lancar & sempurna. Sweet sgt pengantinnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah yus.. semua dh selamat..

      Tkper yus.. kena dahulukan yg lebih penting lg kan.. :)

      Delete
  8. Wee terselit gambo mokcik bj itam kt bwh tu..igt sy yg pling lewat smpainyer ..hehe...eh kt kamera cekgu sy cam kurus plak..kompiyus kompiyud..hahaha...sy pun nk mtk maaf kt k nor sbb x bw ape2 ritu..bawak perut jer..hihi..nx time insyaallah kt jmpa lg ye k nor :-)..Apepun slmt panten br pd pasangan mmpelai..moga bahagia hingga jannah..aminnn..t kaseh jg atas lynan baek itu hr:-).

    ReplyDelete
  9. eh..eh....gambar Cm pun ada hehe...terima kasih Nor.Seronok jupe Nor..rasa cam dah kenal lama.

    Suka tengok pengantin..so sweet...

    ya la Nor,tu anak sedara ,jika anak sendiri memang sebak,gembira mmg gembira dapat menantu tetapi sebak bila mengenangkan tanggung jawab kita dah selesai..dan dah jadi milik orang....

    .apa-apa pun tahniah pada Nor dan kakak Nor kerana dapat 2 menantu serentak.Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  10. Assalam nor..tahniah dan selamat pengantin baru.
    maaf sepatutnya akak datang jumpa nor..tapi tak de rezeki..anak sakit perut cery bery dan muntah2.
    insyaallah lain masa dan ketika kita akan ada peluang untuk berjumpa ye nor..terima kasih atas jemputan

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum

    Memang best dapat bertemu semula setelah pertemuan terakhir 2 tahun yang lepas. Tak puas pot pet pot pet sebab Nor buzzy layan tetamu,

    Terima kasih jemput akak dan family ..semuga kedua pasangan pengantin berbahagia selama-lamanya.

    suka tenguk deko majlis perkawinan ni..cantikkkk

    ReplyDelete
  12. Huuuuuuu.....mmg xde rejeki nk jumpa kak nor...n gmm lain...ramainya yg dtg...hukhuk...saya x de maid skrg so susah nk gerak. .sang arjuna dh bg green lite, tetiba anak boy ai yg umo 10 tu xmo ikut...si adik dengar abg xnk gi diapun xnk ikut gak...tensi2...jenuh2 pujuk x berhasil...ai dh siap liplap atas bwh dh akak oi nk bertemu idola...¦(

    ReplyDelete
  13. Salam Knor...meriahnya majlis dua pengantin sekali di tambah pulak ada sessi gambar dgn kengkawan blogger masak hehe mesti best kan.

    ReplyDelete
  14. salam kak nor...wahh seronoknya dapat bertentang mata dgn geng2 alam maya..mintak maaf sekali lagi tak dpt nak pergi kenduri itu hari...kat sini pun ade jugak undangan yg kita tak pergi ari tu...sebb terlalu sibuk..huhu
    selamat pengantin baru kpd pengantin2 semoga mendpt keberkatan dunia n akhirat
    kak nor punya turn bila lagi gamaknya??? anak kobau dah gomok2 tuh...hihi

    ReplyDelete
  15. noorsha >> amin.. amin.. mekasih noor sudi dtg dari jauh dan tak serik sbb dah sesat jauh tu kan, tetap redah utk hadiri majlis haritu.. mekasih banyak2 pd en suami gak ya.. :)

    hehe lain kali kena posing dpn kamera gedabak lebih sket la kan :)

    kak CManggis >> mesti la ada.. semua geng2 yg datang nor tetap letak gambar.. tanda kenangan kan :)

    mekasih k.nah dan suami yg sudi hadir tempohari.. happy sgt dpt jumpa k.nah.. jutaan mekasih gak atas ole2 yg sangat mantop tu.. hehe

    maaf la sbb nor tak sediakan apa2 utk k.nah.. huhu

    tu la k.nah.. mmg sebak aritu, dua org tu mmg rapat dgn nor dr kecik lagi..selalu gurau senda, dan dia org sgt menghormati org tua.. bila dah jd bini org ni terasa lak sedihnya kan.. dah tak boleh spt dulu2 lagi .. mudah2an hubungan rapat tu akan sentiasa berterusan.. :)

    k.erna >> oo yer ke.. ramai gak yg kena cherry berry aritu.. takper la kak, tak ada jodoh kita nak jumpa la tu.. insyaallah .. mudah2an ada rezeki di masa akan datang

    love >> tu la kan.. tk per, hopefully ada next time utk kita gader2 ok :)

    k.ina >> maaf sgt k.ina, tak dpt nak bg layanan tip top aritu .. mmg gitu la nor kalau kat kenduri sister tu.. bukan nya jenis yg duk riba tangan jer kak.. mmg ke hulu ke hilir la kerjanya.. :)

    ermm last sekali kita jumpa masa suami nor kat IJN kan.. tu pun kejap jer kita sembang :)

    amin.. mekasih kembali k.ina sudi hadir bersama anak2 ke majlis tu ya.. :)

    chah >> huhu.. ai frust sungguh tk dpt jumpa retis sorang ni.. mmg duk pasang angan2 nak peluk2 nak laga pp dgn cik neelofa yg satu ni.. apa kan daya, Allah tak izinkan .. hehe.. tak per la chah.. ai tak marah ai tak majuk hokey.. no worry ya.. mudah2an ada rezeki di lain waktu, kita jumpa ya.. nanti akak jemput lg kalau2 ada majlis lagi kat situ, jgn lupa datang ya.. :)

    heheh kala tak kalah pengantin bila chah dtg dgn baju lip lap lip lap ya.. hehe

    noor >> alhamdulillah.. memang seronok noor :)

    nik ja >> amik.. amin.. takper la nik ja.. dah tertulis kita tak dpt jumpa kan.. semua kehendak Dia.. :)

    erkkk.. bila la tu ya.. kerbau mmg dah montel ni.. boleh sgt la nak buat bbq hehhe



    ReplyDelete
  16. salam..kak nor..pasangan aini & esamuddin ni kawan sy..sy pegi jgk kenduri ni..insyallah kt kedah nanti pun sy pegi sebab husband buat sword barrel time kenduri tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. zayana, kawan sama U dgn aini dan esam la agaknya ya.. insyaallah, saya pun akan ke kedah kalau tak ada aral :)

      Delete