f Secubit Garam: Jelita Mei 2011

N3 Terkini

Tuesday, May 3, 2011

Jelita Mei 2011

ASSALAMUALAIKUM...


Alhamdulillah... Dapat jugak yg dicari2.. Ni lah dia, Jelita Mei 2011 dah berada di pasaran. Agak lewat masuk ke K.Trg kali ni. Tak per lah.. asalkan dah dpt pun senaskah ke tangan K.Nor. Ntah berapa jam duk mengarang n3 ni.. kejap stop kejap on balik.. Bz ... bz... hehe


Semalam K.Erna dah maklumkan yg resipi dan gambar masakan K.Nor masuk Jelita lagi. Pastu Che Mat pun  dah buat n3 khas jugak.. Terima kasih K.Erna atas makluman tu dan terima kasih jugak buat Che Mat yg tayang gambar masakan K.Nor kat n3 khasnya tu..



Kali ni satu resipi dan gambar masakan secara langkah demi langkah K.Nor yg keluar dlm Jelita Mei 2011 iaitu Paf Tuna. Resipi dan gambar tu belum pernah keluar dalam SecubitGaram lagi. Memang dibuat khas utk Jelita bila diminta oleh Lily Haslina tempohari. Terima kasih buat Lily yg memberi kepercayaan pada K.Nor utk terus menghantar resipi bergambar ke Jelita utk dipublish. Terima kasih daun keladi ya... ^__^


Yg ni adalah resipi2 hasil tangan Che Mat Gebu yg sememangnya tak asing lagi. Tak perlu lah nak pekenalkan lagi, sapa tak kenal dgn Ah Mat Gebu ni kan.. hehe Tahniah Che Mat, K.Nor pun tumpang gembira dgn kejayaan Che Mat .. semoga terus mantop! Hidup Geng Masak2  ^___^


36 comments:

  1. kak nor..tahniah kak....
    nanti mas nak cari majalah jelita la.....
    makin meletupp akak sorang ni...he..he....
    mas tumpang seronokkk tau....

    ReplyDelete
  2. LIKE BYK2!!! TUMPANG GEMBIRA JUGAK UTK KAK NOR N SEMUA GENG MASAK2!!!

    ReplyDelete
  3. tahniah kak Nor...
    bangganyaaaa nengok kwn2 blogger masuk majalah... :)

    ReplyDelete
  4. tahniah laling ,mmg kena suap gula ni tak mo ler nnti kena KM potong kaki wooo

    ReplyDelete
  5. haish.. makin glamer kakak sorang nie.. nk tandatangan boleh.. sy peminat no 1 akak.. tlg sign kt montot periuk sy boleh?.. ekeke..

    ReplyDelete
  6. Assalamulaikum Nor

    Alhamdulillah..tahniah dari ct khas untuk geng2 Dapur yang rajin dan tak henti2 memasak buat insan tersayang dan tak lokek untuk berkongsi resipi dengan kawan2 semua. terima kasih sekali lagi :D

    Tahniah sekali lagi Buat Nor dan Mat juga :D

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Nor,

    Tahniah Nor, moga sukses selalu dan terus berkongsi resipi yg sedap2..hehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum kak,
    Tahniah buat kak Nor dan juga Secubit Garam..semoga bertambah success ya. :)

    ReplyDelete
  9. Hehehee....Tahniaaaaaaaaaaahhh Nor...nnt rajin2 lg wat langkah demi langkah eh...Ummi x merajinkan diri pun lgk...hehehe..leceh gambar camni nak antar..adeeiii

    ReplyDelete
  10. Congrats Nor, another menu dari Nor, in jelita lagi ya..

    ReplyDelete
  11. waaaaaaah!norrr,tahniah adik ku cayang..semoga terus menerus sukses ya..mesti beli nih...adehhh..kena start beli majalah semula nampak gayanya....hehehe

    ReplyDelete
  12. assalammualaikum kak nor..tahniah dan terima kasih kak..

    ReplyDelete
  13. Assala,

    Wah tahniah. Semakin glamour dan nantileh jadi Chef artis.

    ReplyDelete
  14. tahniah kak nor!!! memang resepi2 akak mantopp...menjadi punya bila dicuba...

    ReplyDelete
  15. salam nora,

    wah, perkembangan positif ni, tahniah n semoga bintang makin menyerlah....boleh pergi lebih jauh dlm bidang ni sbb nora memang b'bakat!

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum
    tahniah nor,kami geng masak2 tumpang seronok...terus berkongsi resepi yg best2 lagi ya nor...

    ReplyDelete
  17. Wah, Along tak perasan pun kat umh CMG ada Nor punya. Tahniah...! Best nya member2 dah jadi artis2 popular....heeee.

    ReplyDelete
  18. Tahniah sekali lagi buat akak nor sayang... ;)

    ReplyDelete
  19. Wahhhhh kak! menu masuk Jelita lagik..kita nak kirim member belikan..congratzz kak!

    ReplyDelete
  20. Tahniah..majalah tu pun dah sampai by post kerumah kita semalam...

    ReplyDelete
  21. Salam kak Nor..


    Whoaaa Tahniah kak..keluar lagi..this time step by step..i loike2.Semoga akak terus maju jaya yerk. Yes2..Hidup geng masak! :)

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum kak

    i'm so happy for u ;),congrats

    ReplyDelete
  23. tahniah kepada k.nor n CMG, makin pemes skrg... :)

    ReplyDelete
  24. tahniah buat kak nor... tumpang gembira...

    ReplyDelete
  25. kena beli lagi nampak gayanya bulan ni. bulan depan ada kuar lagi tak? ha, baek cakap siang2, hahaha...

    ReplyDelete
  26. Salam Nor,
    Tahniah, saya tumpang gembira, semuga terus sukses

    ReplyDelete
  27. hamboi..kak nor dah glamer ye skang ni..tahniah..

    ReplyDelete
  28. salam kak nor..Alhamdulillah rezki lagi...glamorr sungguh tangan mu masuk magazine...errr tu tangan kak nor kan, kan...ke tangan cik abe?? hihi

    ReplyDelete
  29. assalamualaikum...

    amin.. atas doa yg dipanjatkan..

    ---> MAS, WANI, LIN, MIMI, AYU, ZURA, CT, K.NUR, INA, TUN, UMMI, AYU, K.ANIM, CMG, MAMAWANA, DEL, SU, K.MEGA, K.NOOR, ALONG, DIANA, YAT, NAZRAH, NINAZ, PIA, STARANISE, RATNA, JEMARIOREN, WATTIE, HAMIZAH, MOKWO..

    JUTAAN TERIMA KASIH dari K.Nor atas penghargaan ni.. terharu ^__^ bersyukur jugak diberi peluang lagi untuk muncul dlm Jelita Mei 2011. Terima kasih atas sokongan semua.. semoga ini memberi galakan kepada semua blogger2 masakan yg lain utk terus berkarya dan mudah2an yg lain2 juga akan turut terpilih menjadi penyumbang resipi dalam Sajian Jelita tu.. insyaallah.. juga semoga ukhwah antara kita akan terus kukuh dan mekar hingga ke akhir hayat.. aminnn... Luv u all :)

    menjawab pertanyaan kat komen:
    1.mimi: nanti akak suap nissan ya.. hehe
    2.zura: kalau kat montot kuali kang hilang kena tenyeh masa basuh periuk tu :)
    mamawana: tak mau ler jd chef artis.. jd chef kat dapur sendiri dah ler :)
    along: nor tak nak jadi artis!! hehe
    staranise: pemes? oh tidak.. biasa2 jer :)
    jemarioren: insyallah akan keluar lagi tp bulan depan giliran org lain pulak kut.. :)
    hamizah: tak nak glamer., takut! hehe
    mokwo: sudah semestinya tangan nor la.. hehe tangan jer yg enterpreme dlm jelita, jadi la kan.. hehe

    ReplyDelete
  30. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    ReplyDelete
  31. Tahniah kak. Tumpang gembira bila kawan2 mula dikenali.... Tapi jangan lupa kami bila dah fofular nanti...hehe

    ReplyDelete
  32. Kak nor..better late than never.. TAHNIAH buat kak nor sekali lagi yer..smg makin terus meletop gedebom gedebam pas nih.. tumpang gumbira untuk akak sekeluarga..weee...;)

    ReplyDelete
  33. zuwairi >> salam.. dah gi dah smlm :)

    erani >> alhamdulillah.. terima kasih.. rasanya tak nak fofular atau glamer sgt..cukup la jd spt skrg ni.. :)

    sue >> betul2.. mekasih sue cayang.. jgn ler.. akak takut meletop sgt.. kang hancus.. heheh.. mekasih dear :)

    ReplyDelete