f Secubit Garam: DiLamar JELITA Juga...

N3 Terkini

Tuesday, March 29, 2011

DiLamar JELITA Juga...

ASSALAMUALAIKUM...

Alhamdulillah... Syukur dipanjatkan pada Allah Taala.. Tak sangka boleh pergi sejauh ni dalam berblogging ni. Tak ada niat dan tak pernah terlintas pun yg satu hari K.Nor atau SecubitGaramNor67.blogspot.com boleh menerjah ke dalam majalah apatah lagi majalah JELITA, sebuah majalah yg gah di Malaysia ni. Kalau dulu2 masa remaja dan masa baru2 memasuki alam perkahwinan, selalu beli majalah Jelita. Suka benor kat ruangan resipi, hantaran, kraftangan dan lain2. Kalau beli tu, mmg jaga dgn elok buku2 tu. Bertahun dlm simpanan pun masih utuh kata org, spt yg baru keluar dr kilang percetakan. Tak ronyok, tak koyak dan masih cam baru dibeli. Bila tengok ruangan masakan, selalu duk tengok nama2 yg gah dalam tu spt Puan Zaidah, Chef Wan dan ramai lagi. Tak pernah terlintas dan tak pernah duk angan pun yg satu hari nanti nama Nor Azmihah Mohamed pun boleh masuk dalam tu! hehe

Cover Jelita April 2011

Sebelum ni Chef Adnan Ibrahim a.k.a CMGebu dah dilamar Jelita, pastu MamaFami dan yg terakhir sebelum ni Ummi Kuantan kan.. K.Nor nak ucapkan jutaan terima kasih buat K.Hanieliza yg menjadi pencetus kepada semua yg berlaku ni. Masa K.Liza call beritau hal ni, tak rasa sangat excited tau. Tak berani nak act lebih2.. kang tak menjadi dan takut pun ada.. hehe.. Jadi lebih baik K.Nor senyap2 jer dulu. Sampai la bulan Febuari baru2 ni Lily contact dan beritau semua hal ni. Dia mintak K.Nor emailkan pdnya gambar2 berserta resipi utk dimasukkan dalam Jelita. Wahhhh.... Masa tu baru kelam kabut nak pilih gambar dan resipi utk diemailkan pada Lily. Pilih gambar yg cantik2 sket dgn resipi yg memikat selera K.Nor sekeluarga pastu edit sket ayat2 kat resipi. Tau aje la, dlm blog resipi yg ditaip ikut selesa jer. Bahasa bercampur2, dgn shortform la.. so kena la edit balik. Pastu kena fikir nak buat yg mana utk slot step by step. Penat tapi seronok. Tak sabar gak nak tunggu hasil yg bakal keluar dalam Jelita kan..

Mana2 gambar dan resipi yg keluar dlm Jelita adalah pilihan pihak Jelita. Kepada tuan empunya asal resipi, K.Nor mohon maaf sbb tak mintak izin dari awal utk gunakan resipi yg dihantar pada JELITA. Tak ada niat langsung nak mengakui resipi org lain tu jadi resipi K.Nor. K.Nor sekadar share@berkongsi resipi2 yg pernah K.Nor cuba dan tak sangka resipi2 tu yg dipilih oleh pihak Jelita. Kepada tuan empunya asal resipi spt Jeezy MyResipi (Kerang Merah Ala Thai, resipi olahan dari Daging Merah Ala Thai), K.Liza (Puding Kiwi, resipi olahan dari Puding Laici), Rabiatun (Tiramisu Strawberi, resipi olahan dari Blueberry Tiramisu), Love2Cook (Raita- Indian Salad), Gert (Mango Panna Cotta) dan Rima (Congo Bars), K.Nor mohon maaf andai ada hati yg tersentuh dan K.Nor mohon halalkan resipi2 yg digunakan ni.

Tak lupa, terima kasih juga buat Cik Abg tersayang yg sentiasa menjadi tulang belakang dlm acara tembak menembak serta buat anak2 yg sentiasa menjadi pendorong K.Nor dalam alam blogging ni.. Sayang semuaaaa.. muuuuuuuuuah!

Jom tengok gambar2 yg dipaparkan dalam ruangan Sajian, Jelita April 2011.




Yg step by step pun ada... :)


Ni adalah hadiah terbaik buat SECUBITGARAMNOR67.BLOGSPOT.COM yg bakal menyambut ulangtahun ke2 blog :)



Opsss... Sebelum terlupa, nak ucap TAHNIAH juga buat Shamsinar@Hana Jepun (ehh.. tak leh panggil mek Jepun dah kan.. dah balik M'sia, dah kembali pegang kapur, mengadap anak2 murid hehe). Serentak rupanya kita keluar dalam Jelita ya.. Ingatkan yg Hana punya keluar bulan Mei.. Takper.. kita happy sama2 ya.. hehe.. Tapi yg bestnyer, resipi Hana keluar banyak!! 9 resipi gitu.. K.Nor punya 6 ajer tapi ada satu the making@step by step! hehe... Watper nak jeles.. Kalau jeles pun jeles yg positif tak per punya... Alhamdulillah.. syukur pada Allah... ^__^






65 comments:

  1. wahhh tahniahh!!!! alhamdulillah tumpang gembira juga kak Nor...dan tak lupa juga tahniah buat kak Hana. Bagi saya akak berdua memang hebat dan menjadi contoh utk diikuti utk saya yg baru bertatih dlm dunia msk2 ni...tahniah sekali lagi kak. bestnyer kalau dpt majalah tu teringin nk tgk dekat2..:)

    ReplyDelete
  2. Wah!!!..orang jauh diselatan tumpang gumbira dengan Nor!!..Tahniah to both of you!!..Satu perkembangan yang baik dan menjadi inspirasi..blogger2 masak2 yang lain..Kudos to Nor & Hana..

    ReplyDelete
  3. congrats yer kak!...i'm proud of you. Nanti belanja eskrem tau...hehe

    ReplyDelete
  4. tahniah kak nor...seronoknya!
    alhamdulillah....makin glamer la secubitgaram nanti...heheh...pe pn, keep up the good work! biar nanti dijemput masuk tv pulak...nak gi beli majalah jelita la nanti...heheh

    ReplyDelete
  5. assalammualaikum k.nor....
    tahniah wat k.nor ...semoga makin berjaya .....

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikumwbh Kak Nor.....Alhamdulillah....
    ..wah wah wah wah........sentap ni haaa...tgh terperosok tumpang gumbira utk Kak Nor & Hana.....:)

    Psssst: Seketika bangga lak kita ini dr satu negeri ganu......idop ganu kiteeeee.......!!!

    ReplyDelete
  7. salam norrrrrrrrrrrrrrr

    tahniah..tahniah...

    suka sangat2 bila mana nor jugak terpilih untuk ke Jelita..dah lama akak berhenti beli majalah ni nor tapi sejak ummi dan cmg keluar tu hari akak beli jugak lah sebagai tanda sokongan pada kawan2..tapi memandangkan akak pernah mendengar suara nor dan kita saling talipon menalipon rasa bangganya tu agak lebih lah sikit..begiru jugak dgn mek jepun/kuantan tu..sayang si ijah yang dok bangkok tu dah lama sgt menyepi.kalo tak harus jugak dia ke Jelita tu kan nor?..
    sekali lagi nor tahniah..

    akak masih lagi cuti nih tapi nor punya pasal akak muncul gak hari ini..

    erk!!..satu lagi nor,tak kisah lah guna resepi kawan2 pun..harap2 kawan2 tu semua tak kisah dan berbangga dgn nor..

    ReplyDelete
  8. Tahniah kak nor..
    Semoga akan lebih sukses.. =)

    ReplyDelete
  9. assalam nor..tahniah..tak sia2 kerajinan nor memasak dan berkongsi resepi disini..
    insyaallah akak akan beli jeli april tansa sokongan buat nor..

    ReplyDelete
  10. Tahniah kak..kalo gini harus laa beli majalah jelita setiap bulan nih..
    tumpang bangga nih..pastu yg tak syoknya lmbt jer smpai ke sini haa..

    trm kasih gak share cerita psl lamaran wartawan jelita tu yer kak..kalo x cerita mane laa kitorg nih tau kn..hehe..tahniah juga buat kak ina kuantan..ekeke..dah tuko lak

    ReplyDelete
  11. tahniah kak..n hanajuga..kami tmpang gmbira..:)

    ReplyDelete
  12. tahniah kak nor..
    tumpang gembira...

    ReplyDelete
  13. Congrats to both Kak Nor and Kak Hana!!! 2 thumbs up :D

    You sincerely admitted those recipes aren't yours. Anyways, I'm happy to see my Indian Raita recipe there, hehehe...
    Great going and congrats again! :D

    ReplyDelete
  14. kak nor--
    ayu terharu sangat2 nie..
    tahniah yer...
    aduh!!!
    lepas nie kita tunggu blogger nieza pulak yer...mana tau rezeki dia....

    PS: sangat2 bangga dapat kenal kak nor

    ReplyDelete
  15. tahniah3x kak nor..
    akhirnya tercapai jugak..
    tak sia2 saya jadi peminat setia blog kak nor sejak sebelum saya belum ada blog lagi.
    teruskan usaha kak nor ya :D

    ReplyDelete
  16. Tahniah K.Nor,
    Yatie tumpang seronok dan berbangga...mmng akak layak pun...tahniah juga buat Hana...semoga akak terus berkongsi ilmu masakkan yg best2 lagi...kan betul Yatie kata dulu, lepas K.Ummi, mesti giliran akak pulak...syukur alhamdulillah...

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Kak Nor, tahniah diucapkan..bukan calang2 org dpt peluang sebegini. Semoga kak nor terus maju dlm dunia masakan & berbahagia disamping keluarga tercinta.

    ReplyDelete
  18. salam akak...

    Alhamdullillah ^__^

    ReplyDelete
  19. wahhhhh.. tahniah kak nor!!
    td gi tgk kt kedai majalah, mcm xde lagi. mcm yg kak sue kata kot, kt sini lambat sket..

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum..
    Fuhhh bangga..bangga..bangga... w/pun bukan kita yg masuk tapi sifu2 masuk amat berbangga sekali. Bersyukur sangat kepadaNya kerana telah dipertemukan dan berpeluang mengenali insan yang bernama ina & Kak nor. Budi kalian tak mungkin dapat saya balas.

    ReplyDelete
  21. tahniah k.nor!
    proud of you!sy doakan k.nor akan lebih berjaya dalam blogging dan juga 'dapur mendapur' ni..hehe seronoknya

    ReplyDelete
  22. tahniah utk nor dan jugak hana .. cayalah .. hehe ..tumpang gumbira

    ReplyDelete
  23. komen sini lakk!!!... tahniah kak!!!...*bodekkk2.. nk mkn puding kiwi pree.... ekekeke*

    ReplyDelete
  24. Salam dan sekalung Tahniah buat Nor dan juga Hana!!!! (td dh wish kat shoutbox sblm kuar entry...ni kena tulis gak la sini...xsah nnt..hehe). X kisah la Nor, wpun resepi kawan2 blogger dan alam maya...harap2 mereka faham dan ini satu promosi percuma jugak untuk tuan punya resepi diharapnya kan....Gambar2 Nor dah Hana mmg meletopss belaka...untung Nor ada tukang tembak yg terror...

    Tahniah sekali lg buat Nor dan Hana Kuantan...waaaaaa jiranku bila la nak jumpa nih...hehehe

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum Nor,

    Tahniah buat Nor dan juga Mek Jepang yg dah kembali ke Malaysia tu....hehe kalau Nor contact Hana...kirim salam ya...salam rindu dari auntie Nur buat dak kuntaw....

    Tahniah sekali lagi Nor, moga Nor semakin mantap dlm bidang masakkan dan menjadi inspirasi pada kita semuanya ya.

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah...tahniah Kak Nor. Satu pencapaian yang amat besar tuuu..tahniah2

    ReplyDelete
  27. Akakkkkk....tahniah...lieza ketinggalan ketapi, baru hari ni lieza bole jejalan dari rumah Ke rumah sbb incik asben bawa broadband balik KL...sukanya secubitgaram masuk majalah yg femes sejak dahulu kala lg...nanti lieza beli majalah jelita ni akak sign yer...tahniah kak nor sekali lagi..muaaahhhh...

    ReplyDelete
  28. Syabas kak..tumpang bangga jugak..saya dah beli majalah ni minggu lepas..tp tertinggal pulak kat rumah abg ipar..tp dah habis belek pun..mmg kalau majalah2 gini mesti belek2 tang resepi dulu..nampak jek gambar2 dalam majalah tu..terus cam..ni mesti geng blogger jugak..tgk nama kat situ..mmg sah ler..tahniah sekali lagi..

    ReplyDelete
  29. Tahniah Kak Nor and Hana. ALhamdulillah, dua orang lagi blogger masakan yg saya kenal dpt masuk majalah. Seronok sgt2 dengar :-).
    Memang cantik2 pun gambar kat blog Kak Nor and Hana, tu yang orang Jelita tak tau nak pilih mana satu, hehehe.
    Psst...lepas ni, kalau kita jumpa, bolehlah I mintak otograf ye, hahaha

    ReplyDelete
  30. Tahniah Nor cayang. Along & pihak blogger2 tumpang bangga di atas pengiktirafan ini... well done. Baru jer nampak n3 ni. Nanti nak gi beli lah majalah Jelita tu. Nor mmg layak masuk majalah sbb hasil yg sangat teliti.

    ReplyDelete
  31. ~~tahniah99x!!!! cayork buat nor... tmpg berbangga..nanti nak g beli..hehe..

    ReplyDelete
  32. tahniah kak Nor....
    ita pun tumpang banga dan gembira dgr berita ni... esok boleh lah ita intai2 kat kedai...
    tak sabar nak dapatkan senaskah...

    ReplyDelete
  33. tahniah kak nor dan jugak hana...hmmm glemer gitu kan kak ;-)
    ish ni nak kena mintak otograf ni kak :D

    ReplyDelete
  34. Tahniah Kak Nor...tumpang gembira...

    ReplyDelete
  35. tah niah kak nor sekali lagi...
    semoga terus maju dlm dunia blogging ni.smoga terus dilaamar dan dilamar..hihihi..

    tahniah jugak buat kak hana..

    ReplyDelete
  36. woww..tahniah ye nor..mmg cun gambo2 tu seme..moga pasnih akan lbh maju jaya sbg celebrity chef..hehe!!! insyaallah..aminn!!

    ReplyDelete
  37. Tahniaahhhhh....tumpang gembira gak nih!!!!

    ReplyDelete
  38. salam,

    tahniah kak!... baru ni sy beli makanan kat warung ni... so, belek2lah menu tu sebelum order... tgk dlm menu tu ada gak gambar masakan akak, tp die tak buang pun watermark tu, gambar kangkung belacan... tp jgn risau kak, sy tk rs pun org tu eksploitasi gambar akak tu... tp klu akak nak hubungi gak warung tu, sy tkde num.nyer, hehehe...

    ReplyDelete
  39. TAHNIAH KAK NOR!!!!TUMPANG GEMBIRA JUGAK.. :)

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. Tahniah utk akak n kak hana yer,moga terus kongsi resepi2 yg meletop yer kak..

    ReplyDelete
  42. Tahniah KNor.. dah pagi baru lah ade chance nak masuk sini.. am so proud of u girls.. cam ni harus ku beli majalah ni bila gi kl hehehe.. once again CONGRATS girls!

    ReplyDelete
  43. TAHNIAH! K.Nor & K.Hana. Kelasss gitu dpt masuk majalah. Tumpang gembira buat akak berdua. Tak sia2 menembak cantik2 kan. All the best for both of u!

    ReplyDelete
  44. salam nor
    baru 2,3 hari lepas kita bual dlm FB pasal nor salah sorg selebriti.. kan masin taipan ilah hehe akhirnya dalam diam2 mmg nor jadi salah sorg daripada kwn2 kita dlm jelita.. tahniah nor ilah tumpang banggggaaasssss sgt2...hidup blog masak!!!
    pernah ilah dilawa buat buku masak pada awal usia berblog ni..tapi ilah malu sbb masa tu baru beberapa N3 sahaja..huhuu..
    tahniah juga buat mamaha jepung aka malaysisa.. mamatok ilah bangga dgn kamu ina..
    teringat apam dot2 semasa kita mula berdot2 kan hana...emmm
    nak cari jelita2(versi lagu nak cari kayu)

    ReplyDelete
  45. Salam kak nor...
    mas tahu semalam masa belek2 jelita terbaru tu kat kedai buku..
    bila baca nama tuanresepi tu..eh..kak nor la....kak hana pun ada...
    seronoknya rasa...
    TAHNIAH buat kak nor dan kak hana.....
    moga akak terus maju dlm dunia blogging dan masakan ni...
    gambar2 pun cantik...
    mas tumpang gembira....

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum...Wah!!..Tahniah Kak Nor..Alhamdulillah..masuk majalah lagi..

    ReplyDelete
  47. Tahniah kak sifu kan dah masin ,nak kena suap mende yang manis ler pulak kan hehehe proud of u kak n always love u

    ReplyDelete
  48. tahniah buat kak nor n hana..saya tumpng gembira dpt berkawan dengan orang2 yg memang hebat dlm bidang yg tersendiri.. begitu juga kak ummi, cik mat n mamafami.. smga terus sukses..balik sek nk ke kedai majalah.. hihihi..

    ReplyDelete
  49. Tahniah kak nor, mmg marvelous la... saya tumpang bangga dan gembira buat kedua2 akak yg hebat!

    ReplyDelete
  50. TAHNIAH Kak Nor...! TAHNIAH jugak BUAT Hana....!

    resepi yang sedap2 & gambar2 yang sangat mantap... itu yang selalu saya kagum dengan hasil masakan Kak Nor & Hana... sudah semestinya layak & wajib masuk majalah seumpamanya... Congrats sekali lagi kak... insyaAllah.. nnt nak pegi cari Jelita lagi.. hehe.. tiap kali ada kwn2 blogger masuk majalah harus beli Jelita sebagai sokongan.. hehe..

    ReplyDelete
  51. TAHNIAH KAK NOR DAN HANA...

    u deserved it kak. me alwiz admire ur cooking and keikhlasan akak dlm berkongsi ilmu di sini. u are my sifu...

    Sblm nih saya mmg tak reti bab masak memasak. step by step dari akak byk bantu saya.

    May Allah bless u alwiz kakNor..

    ReplyDelete
  52. TAHNIAH KAK NOR.
    TAHNIAH JUGA BUAT HANA YG TELAH KEMBALI KE MALAYSIA..

    Dah terkenal, jgn lupa Naz yg amatur ni eh..heheheee..
    Bila nk belanja makan ni???:))))

    ReplyDelete
  53. tahniah to both of u... bertambah2 chef blogger yg glamer selepas cmg, ummi, ros bsm... muga lepas ni akan ramai lagi dapat peluang spt ini...

    sekali lagi tahniah dan tumpang bangga gitu!

    nduk hana, sunyi je? bz sangat agaknya....

    ReplyDelete
  54. tahniah wat k.nor dan hana dan kakak2 semua....ieta tumpang bangga tau...semoga setiap resepi k.nor dan sesiapa yg sudi kongi kt blog tu akan di hargai...amin..

    ReplyDelete
  55. Salam Tahniah untuk Nor....kagum dan bangga....pembakar semangat utk blogger2 semua....kak cek tumpang gembira....:-)

    ReplyDelete
  56. Kak Nor... Tahniah ek... kene beli ni.. gambar2 mngiurkan.. hehe

    ReplyDelete
  57. Tahniah kak Nor... Ros tumpang bangga... :)

    ReplyDelete
  58. Tahniah k.nor...i'm so proud of u! wajib beli..dh fofular akak kita sorang nii..muahhh2! jgn lupa kami yg bawah2 niii taw..hehe

    ReplyDelete
  59. Assalam kak nor...sekalung tahniah di ucapkan agar kak nor n secubit garam boleh melangkah ke hadapan lagi selepas ini.

    Nnt nak carilah majalh jelita tu, saya pun mmg suka ngan resepi kak nor.

    hari tu dh perasan umah kak nor ada versi custard derhaka, masa nk buat tu tk tgk lak , mekasih ya k.nor

    ReplyDelete
  60. ya Allah kak... lemau btol tenet kat sini.... huhuhu.... tahniah juga wat akak!!! nnti kita gader2 masing2 blanjer yer! kekekekeke

    ReplyDelete
  61. tahniah buat knor & secubit garam !!! ;)

    ReplyDelete
  62. ASSALAMUALAIKUM.. buat semua..

    Alhamdulillah.. walau dah 2 hari berlalu masih terasa gembira dan bahagia... maaf ya amik masa sket nak reply.. :) Jutaan terima kasih K.Nor ucapkan pada Jelita yg memberi kepercayaan kepada K.Nor@SecubitGaramNor67 utk menjadi tetamu dalam ruangan Sajian. Jutaan terima kasih jugak buat semua yg menghadiahkan ucapan tahniah, dgn pelbagai komen... yg menyentuh hati, ada yg membuat k.nor tergelak, tersengih dan macam2 lagi la.. mmg terharu dgn sokongan dari teman2 semua.. K.Nor juga bangga mempunyai teman2 semua yg sentiasa bersama K.Nor@SecubitGaram sepanjang 2 tahun ini. TERIMA KASIH daun keladi semoga kita semua sentiasa bersama2 hingga bertahun2 lagi.. insyaallah.. luv u all .. mmmmuah!

    ReplyDelete